De man met de hamer

Mama zie ik er uit als een hondje? Q kijkt me vragend aan. Nee amore mio, natuurlijk niet. Tegenover ons staat de juf van groep drie. Ze gebaart driftig met haar hand voor haar ogen en zegt dat ik het haar van mijn zoon moet laten knippen, omdat hij er uitziet als een hondje, met dat haar in zijn ogen. Hmm, ja nu je het zegt, het is wel een beetje lang geworden. Ik glimlach verontschuldigend, geef Q snel een kus en haast me naar buiten. De afgelopen weken zijn zo druk geweest, een kappertje is er echt bij ingeschoten….

 

Dat we het zo druk hebben, heeft alles te maken met de verbouwing – of eigenlijk het uitblijven daarvan. Onze geometra (zo iemand begeleidt de verbouwing van je huis) heeft behoorlijk verzaakt. Zo erg dat we hebben besloten met hem te stoppen.  Dat besluit luchtte ons enorm op. Want met deze man kwamen we geen steek verder. Maar je kunt hier niet zónder geometra.  En dus moesten we opzoek naar een nieuwe. Gelukkig hadden we nog wel een team bouwers klaarstaan die het werk wilde uitvoeren. Althans, zo dachten we. Nadat we – met veel gedoe – afscheid hadden genomen, kregen we van de bouwers een vaag berichtje. Onze ex-geometra had gezegd dat de bouwvakkers flink in de problemen kwamen als zij onze verbouwing uitvoerden. Volgens hen is onze geometra een invloedrijke man binnen onze gemeente, en dus kozen zij eieren voor hun geld.  Nu is de link met  'je-weet-wel’ snel gelegd, maar ik probeer nog semi-naïef te denken dat hij gewoon van een invloedrijk familie is. Jc denkt daar heel anders over...

 

Afijn, dit alles heeft ons behoorlijk wat tijd, energie en geld(!) gekost. Op een bepaald moment voelde Jc en ik allebei ‘de man met de hamer’ langskomen. En dat terwijl we alle twee zo veel behoefte hebben aan mannen met hamers, schroevendraaiers, waterpomptangen etc.

 

Bij de pakken neerzitten heeft geen zin. En dus kachelen we gestaag verder. Gelukkig staat het hele huis inmiddels in de steigers, en kunnen we vrij rap (hoop ik) echt aan de verbouwing beginnen. Ik probeer me te bedenken welke les ik hieruit kan leren. Toen ik laats met de auto vast kwam te zitten in een greppel (dat is weer een heel ander avontuur) wist ik het: er is maar één weg en dat is voorwaarts. Ook al kom je soms de man met de hamer tegen.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Sandra (maandag, 02 juli 2018 19:57)

  Prachtig stuk... ik heb het hier voorgelezen! We hebben er weer van genoten en blijven volgen:-)

 • #2

  Nicolyn (dinsdag, 03 juli 2018 06:46)

  Mooi Wen!

 • #3

  Annelies de zwart (dinsdag, 03 juli 2018 08:11)

  Jeetje al die corruptie. Goed om het van je af te schrijven. Mooi geschreven en wie weet misschien Kan je er nog geld mee verdienen (voor de verbouwing�) sterkte !!! Mentaal Steunsysteem Nederland. Annelies de zwart

 • #4

  Nico (dinsdag, 03 juli 2018 16:15)

  Na regen komt zonneschijn !!!!

 • #5

  Mama noordwijk 3 juli 2018 (dinsdag, 03 juli 2018 16:18)

  Tegenslagen in het leven maken je sterker. Het is vallen en opstaan.
  Maar na een dal komt altijd een top.
  Dus ga maar door en geef niet op.

 • #6

  Manuel (dinsdag, 03 juli 2018 21:31)

  Zoals je zelf al begon: als je haar maar goed zit �. Blijven volhouden....het tij gaat een keer keren �

Volg ons