En het ruikt ook zo lekker

 

Ik kijk omhoog naar de lucht. Ineens pakken donkere wolken zich samen. De lieflijke schapenwolkjes aan de verder zo strakblauwe hemel zijn verdwenen. Er vallen een paar dikke regendruppels, maar het zet niet door. De streek waar wij zitten is heel groen en vruchtbaar. Het kan er in het vroege voorjaar dan ook pittig regenen. Maar vandaag valt het mee. Voordeel van die regen? Het ruikt daarna zó lekker!

 

Het is voorjaar. De tijd van snoeien en bloeien. Iedereen om ons heen is druk bezig met het snoeien van de olijf- en andere bomen. Wij zelf ook. Het snoeiafval verbrand je. Nu mag dat nog, vóór de hete droge zomer zijn intreden doet.

 

Ik ben hier pas een paar maanden, maar ik denk nu al te weten dat het voorjaar mijn lievelingsseizoen zal zijn. Het is iedere dag heerlijk weer, alles staat in bloei en het ruikt zó lekker. Ik haal diep adem en snuif alle lucht naar binnen. Zo veel als ik kan. Vooral de geur van het verschroeide olijfbomenhout. Daar kan ik geen genoeg van krijgen.

 

Ik heb wel eens gelezen dat geur het sterkst herinneringen oproept. Ik weet niet of dat waar is, maar volgens mij klopt het wel. Misschien komt dat wel omdat een geur zo moeilijk te beschrijven is. Het is meer een gevoel. Gedachten uit vervlogen tijden dringen zich aan je op. De geur van de zee en Nivea zonnebrandcrème is voor mij onlosmakelijk verbonden met mijn geboorteplaats. En de geur van Bali is die van offeringen, wierook en tweetakt benzine. De geur van Italië is voor mij blijkbaar die van het verbranden van het olijfbomen snoeihout.

 

Ik doe mijn ogen heel even dicht en laat de geur nog iets dieper doordringen. Het geeft me een blij gevoel.  

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Mieke (dinsdag, 17 april 2018 20:11)

  Ik verheug mij op de geur van latte, pizza en spaghetti ! Was het maar alvast augustus☀️��. Ik zie in gedachten de 4 blonde kindjes al met elkaar spelen! Geniet van het lentegevoel�

 • #2

  Nico (dinsdag, 17 april 2018 20:16)

  Je kan een boek schrijven zo mooi en knap weer gegeven.
  Hier in Noordwijk is er geen olijvengeur maar gelukkig is het wel rond de 20 gr.
  Geniet maar lekker liefs Nico

 • #3

  Sylvia Broer (woensdag, 20 juni 2018)

  Wat een mooi avontuur JC en Wendy! Alle geluk gewenst in het prachtige Italië, met elkaar en met de kinderen. Wie weet zien jullie ons wel eens verschijnen. Geniet ervan!

 • #4

  carina en gratien ROLAND (zaterdag, 06 oktober 2018 22:37)

  uitzending gezien , mijn eerste gedacht was , och god waar beginnen ze aan !!!
  zo veel werk , maar het is jullie wel gelukt !! iets mooi er van te maken ,hoop dat jullie met de kinderen ,er vele
  jaren mogen van genieten , en een goede verhuur voor de mooie ingerichte appartementen .
  eens alle foto's bekeken ,en jullie mogen fier zijn op het mooie domein .
  vele groetjes en veel geluk
  carina

Volg ons