Groene vingers

"Doe je geen handschoenen aan?" vraagt Jc me. "Neh, ik wil de aarde en de bladeren vóélen. Ik wil voelen waar ik mee bezig ben". Ik vind mezelf ineens heel therapeutisch klinken. Zoiets als wat een coach in het bedrijfsleven, á 150,- Euro per uur, tegen je zou zeggen: "Ga eens wat vaker de natuur in en word één met de natúúr". Oef... 

De sneeuw is gesmolten en het is gestopt met regenen. En dus zijn we zijn de hele dag buiten. Vieve ligt in de kinderwagen in de zon te slapen en Q helpt me in de tuin. Werken in de tuin vind ik rustgevend. M'n hoofd wordt er leeg van. En hoewel ik geniet van het mooie weer, de buitenlucht en het wroeten in de aarde, lukt het me deze keer niet om mijn hoofd leeg te krijgen. Ik blijf maar denken aan de offerte van de geometra. 

 

Jc heeft de overbuurman gesproken. Een Italiaanse architect. Hij werkt ook veel samen met onze geometra. Hij kent hem goed, en wil wel bemiddelen. Fijn. Ik hoop dat dat lukt.  We hebben inmiddels besloten dat we de buitenboel niet láten verven maar het zelf doen. Ruim 200 M2. Ga er maar aan staan. En toch schrik ik niet van het werk dat nog gedaan moeten worden. Stapje voor stapje komen we er ook wel. Al moet ik iedere dag op een steiger staan om te verven. 

 

Aan het eind van de dag kijk ik tevreden naar mijn project: onkruid verwijderen van de trap. Het ziet er spik en span uit. Ik ben blij. Nog wat lavendel er in, en het is helemaal klaar.  Ik bekijk mijn kantoor-handen; aan de binnenkant zit een veeg-blaar die gemeen pijn doet. Jc brengt me de tuinhandschoenen, en lacht als hij me ziet kijken. "Volgende keer toch maar handschoenen aan?" grijnst hij. 

Ach ja...

 

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Mam (zondag, 04 maart 2018 20:18)

  En die vele dozen met handschoenen die ik meegegeven heb?. ..
  Bewaar die maar om te verven. Want er gaat niks boven wroeten in de aarde met blote handen.

 • #2

  Mieke (zondag, 04 maart 2018 21:13)

  Geen duinzand maar bladeren, al geprobeerd een kasteeltje te bouwen? Heel veel succes�

 • #3

  Nico (maandag, 05 maart 2018 12:08)

  Nou succes met het schilderen Het zal even duren maar je kan beter zelf aan de gang gaan Hoop ook dat je de juiste mensen vind voor de verbouwing groetjes ook aan JC Quinten en Vieve

Volg ons