Zo'n dag

Ja hoor. De eerste echte pech-dag is een feit. Vandaag zat alles tegen. Echt. Alles. En eigenlijk had ik het kunnen weten. De dag begon al slecht. Ik deed de luiken open en zag geen hand voor ogen. Dikke mist. De toast brandde aan, de koffie was op, én de melk, JC kreeg de kachel niet goed aan. De geiser ging uit (dág warm water), en de kinderen waren niet te genieten (ik wíl pin-dáá-kááá-hááás, riep de kleuter). Grrr. Ik zette mijn moedige gezicht op, trok iedereen laarzen, jassen en sjaals aan, en ging op pad.

 

Ik moest naar het gemeentehuis om de inschrijving voor de opvang van de kinderen te regelen. Nadat ik thuis al vijf formulieren had ingevuld (hoera voor Italiaanse bureaucratie) , kon ik op het gemeentehuis alles nog eens dunnetjes overdoen.  Daar had Q overduidelijk geen zin in. Mama, wanneer gáááán we? riep hij luidkeels.  Na en klein half uurtje stond ik oververhit weer buiten. Snel naar de winkel om boodschappen te doen (slecht idee met een obstinate kleuter). En maar weer naar huis. Zucht. 

 

Daar was JC net klaar met de bouwbespreking. "Ik heb goed nieuws en slecht nieuws", zei hij. Doe mij eerst het goede nieuws maar. "Het goed nieuws: ze zijn vandaag komen opdagen. Het slechte nieuws: de offerte pakt drie keer zo hoog uit". Er volgde een relaas over elektra, leidingen, funderingen en al wat niet meer. Maar na het aanhoren van de hoogte van het bedrag, was ik al afgehaakt. Hoe-kan-dit?  Wij zijn toch niet dat 'Ik-Vertrek-stel' dat ondoordacht, onvoorbereid en onnadenkend aan een avontuur begint? Hoe kan dit? 

 

Nadat de kinderen pannenkoeken en een beker melk  hadden gekregen,  en slaperig voor de kachel hingen,  draaide ik voor ons een snelle pasta in elkaar én een glas wijn. We laten ons niet kennen, en we zijn heus niet voor een gat te vangen. Maar hier moeten we het toch echt even over hebben...

 

Wordt vervolgd.

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Jullie Mams (zondag, 25 februari 2018 10:56)

  Komen betere tijden,zeker weten,elkedag heeft genoeg aan z'n eigen trubbels. Vandaag een nieuwe dag .��

 • #2

  Jolanda van Starkenburg (zondag, 25 februari 2018 15:03)

  Komt vast goed! Is bij ‘ik vertrek’ toch ook altijd�

 • #3

  Manuel (maandag, 26 februari 2018 10:06)

  Volhouden lieve vrienden! Goede nieuws: het gaat jullie lukken! Slechte nieuws: daar horen tegenslagen bij. Sterkte daar in het mooie Italie!

Volg ons