Wat lucifer, m’n schoonvader en een gat in de grond met elkaar gemeen hebben

Blog van JC

 

Het was 40 graden toen we aankwamen. En het zou nog heter worden. De heetste zomerweek sinds járen, treffend genaamd hittegolf lucifer.

Juist deze week zou ik gaan klussen met mijn schoonvader. Dat is op zich al een hele uitdaging, laat staan in deze temperaturen. Na 16 uur in de auto (ja, we zijn gaan rijden) kwamen we aan, om te ontdekken dat de elektra was afgesloten. Fijn. Natuurlijk hebben we aan de stroomleverancier doorgegeven dat wij de nieuwe eigenaren zijn, maar wist ik veel dat wij drie (!) meters hebben. En dus waren twee van de drie afgesloten. Dat je daar - na al die uren in de auto - achter komt, is geen pretje, kan ik je vertellen.

De volgende dag had de schoonvader een goed idee: “déze tegel moet er eruit. Daar is een hoekje vanaf, dat wordt niet mooi. We moeten die vervangen door een nieuwe tegel”. Ik knikte. Goed punt. Gelukkig had ik een slijptol, daarmee kon ik de klus zo klaren. Die had ik weken daarvoor bij de Aldi op de kop getikt (há, slimme ik. Hoezo duur gereedschap kopen). Dus ik aan de slag met dat ding. Na één steen is de slijpschijf op. Mmm. Dan maar de diamantslijpschijf erop. Aha. Die past niet. Oké, ik laat me niet zo gemakkelijk uit het veld slaan. Dan gaan we gewoon voor het grove geschut. Echt mannenwerk, grijns ik, terwijl ik de hamer en beitel tevoorschijn haal. Nog steeds in mijn sas ga ik de tweede tegel te lijf. Na vier rake klappen begeeft de tegel het.

 

Tsja, was ik even vergeten dat het opbouw zwembad is ingegraven. Rondom het bad zit dus ruimte. En als je de tegels daar wegbikt, blijf je met een behoorlijk gat achter. Een beetje beteuterd kijk ik mijn schoonpa aan. Oeps.

 

Ach, klussen moet je leren door vallen en opstaan. Ik zet dapper door.

 

Ciao JC   

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Volg ons