De klus klaren

Blog van JC

De eerste vraag die iedereen ons stelt is: “Spreken jullie Italiaans?” Vrijwel direct gevolgd door: “Zijn jullie ook een beetje handig”. Het antwoord is in beide gevallen: nee.

 

Wendy en ik kijken elkaar aan. Zijn wij handig? Als mensen bedoelen of we veel klus-ervaring hebben is het antwoord nee. “Maar we zijn wel dapper”, hoor ik Wendy zeggen. Ja, dat klopt wel. Als je niet handig bent, moet je dapper zijn. Je moet het gewoon doen. Op YouTube vind je heel veel ‘How to do’ video’s. Daar leer je snel genoeg hoe je een muurtje metselt, een terras aanlegt of een pergola bouwt. En je moet er een beetje de lol van inzien. Zoals Pipi Langkous zegt: “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” Tot nu toe lukt dat vrij aardig.

De eerste echte klus die ik aanpak is het bouwen van een buitentrap. Ik heb de tegels uit een van de benedenruimtes gebikt en die zijn – verrassend genoeg – deels heel gebleven die kan ik mooi gebruiken om de traptreden van te maken. Met de kleine Toyota Aygo, die ik een paar weken geleden naar Italië heb gereden, tuf ik naar de bouwmarkt.

Als je de taal niet spreekt is het best even puzzelen. Google translate is mijn nieuwe beste vriend. Het lukt om betonnen bandjes in de juiste maat te kopen. Ik laad alles achterin. De vracht is zo zwaar dat de neus van de Aygo gevaarlijk ver omhoog komt. Als dat maar goed gaat! Gelukkig kom ik heelhuids aan. Na een uurtje of twee heb ik de eerste traptrede wel zo’n beetje liggen. Daarna gaat het steeds vlotter. Zie je wel, als je het eenmaal aan het doen bent, gaat het best goed. Drie dagen later is de trap af. Ik ben best trots. En Wendy ook.

 

X JC

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Erik (vrijdag, 21 juli 2017 10:41)

    Geen Italiaans spreken én 'niet zo handig' zijn. Dat was toch eigenlijk best een goed uitgangspunt voor 'Ik Vertrek' geweest hoor ;-) Maar het gaat jullie vast lukken!

  • #2

    Il sorriso (vrijdag, 21 juli 2017 14:03)

    Haha Erik! Kom je een keer kijken of het ons is gelukt?

Volg ons